Vooruit

Even voorstellen

Graag wil ik mezelf aan jullie voorstellen

Ik ben Marion de Hoogt geboren in 1969, getrouwd en moeder van een zoon. Na mijn middelbare school ben ik gaan studeren aan de Internationale Agrarische Hogeschool Larenstein te Deventer. Deze opleiding heb ik met goed gevolg afgesloten in 1991. Waarna ik enkele jaren heb gewerkt. Maar het werk wat ik deed gaf me niet de voldoening die ik zocht.

Daarom ben ik in 2001 begonnen met de opleiding aan de katholieke Pabo in Zwolle. Met veel plezier heb ik me op de opleiding gestort en in 2003 mijn diploma gehaald. Na de opleiding ben ik direct als groepsleerkracht aan de slag gegaan. Ik heb ervaring op gedaan in verschillende groepen.

vooruitIn de dagelijkse praktijk van het lesgeven zag ik kinderen bij wie het leren niet vanzelf gaat. En ondanks de vaak grote inzet van school en de leerkrachten, lukt het niet altijd om kinderen op een goede manier te ondersteunen en de problemen te verminderen. Dit is de reden dat ik de master opleiding remedial teacher aan de Fontys Hogeschool in ’s-Hertogenbosch ben gaan doen en mijn praktijk Vooruit heb opgezet.

Na een aantal jaren voor de klas te hebben gestaan en als zelfstandig remedial teacher te hebben gewerkt, begon het toch weer te kriebelen en wilde ik mijn kennis om kinderen te kunnen begeleiden en ondersteunen verder uitbreiden. Ik heb toen de stap gemaakt om te stoppen met mijn werk als groepsleerkracht in het basisonderwijs om me naast mijn praktijk, volledig te kunnen richten op de opleiding pedagogische wetenschappen en onderwijskunde aan de Radboud Universiteit van Nijmegen. Binnen deze opleiding heb ik gekozen voor de master pedagogische wetenschappen met als specialisatie speciale leerbehoeften. De studie heb ik in 2016 afgerond.

Back to Top